KONAK KOD HIMLIJE

Konak kod himlije

Konak kod Hilmije je bosanskohercegovačka humoristička TV serija, koja je snimana 2017. godine u produkciji FIST-a, a sa prikazivanjem počela 2018. Reditelj serije je Elmir Jukić, a scenarista Feđa Isović. Za sada su snimljene dve sezona od dvadeset epizoda.

U Srbiji se serija premijerno prikazuje na TOP kanalu, počev od 7. maja 2018. Svake srede će se emitovati nove epizode s početkom od 20.00 sati.

Druga sezona serije Konak kod Hilmije počela je sa prikazivanjem od 3. oktobra 2018. takođe na TOP kanalu. U emisiji Jutro sa Jovanom i Srđanom, Emir Hadžihafizbegović potvrdio je da će u sezoni 2018/2019 posle prikazivanja na TOP kanalu serija Konak kod Hilmije za teritoriju Srbije biti prikazana i na Prvoj. Za teritoriju BiH serija kreće sa prikazivanjem od 4. decembra od utorka do četvrtka u 22 sata na Nova BH a za teritoriju Crne Gore od 1. decembra u 22 sata na Nova M.

Žanr: komedija
Format: serija
Izdavač: FIST Sarajevo
Scenario: Feđa Isović
Režija: Elmir Jukić

Uloge

Emir Hadžihafizbegović, Tarik Filipović, Igor Skvarica, Marko Cindrć, Almir Kurt, Milena Vasić, Darko Tomović, Ilir Tafa, Marija Pikić, Adnan Omerović, Miodrag Trifunov, Bojan Perić
Narator: Bakir Hadžiomerović
Muzička tema: U konaku kod Hilmije
Kompozitor: Nedim Babović
Zemlja: BiH
Lokacija: Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Jezik: bošnjački, srpski, hrvatski, nemački
roj sezona: 2
Broj epizoda: 18
Vreme trajanja: ~35 minuta

Produkcija

Izvršni producent: Nebojša Garić, Lana Marlović, Vanja Pušić
Producent: Davor Pušić
Montažer: Elvedin Zorlak, Adnan Kapetanović
Kamera: Boris Pušić, Dario Pušić, Emir Hačimić, Milan Kolarski
Produkcija: FIST Sarajevo, Fokus d.o.o. Rovinj, Direkt medija Beograd, Nira pro, Junajted medija